KLOPKA JELOVNIK

Doručak

Najbitniji obrok je doručak. Odlična hrana za početak dana !!! Doručak služimo od 9-12. Uz doručak kafa i sok !!!

Sendviči

Dobar sendvič zlata vredi !!! Dodaci: goveđa salata, pileća salata, ruska, kajmak, urnebes, pomfrit - 40 din/kom.

Tortilje

Hrana u tortiljama ima poseban ukus !!! Ova sočnija forma sendviča čini tanko testo koje omogućava veći užitak, a i njegov neobičan izgled vam otvara apetit i raspaljuje maštu. U tortilje se stavljaju najčešće sastojci koje i sami najviše volite da jedete, pa tako imate nekoliko različitih vrsta: klasične, sa piletinom, ljute meksikanske, sa pohovanom piletinom, vegetarijanske, sa šunkom i kačkavaljem...

Obrok salata

Salata kao obrok. Zašto da ne !!! Salata kao obrok objedinjuje zdravlje, vitku liniju i neverovatan ukus ! Probajte naše obrok salate i neka vam ona postane navika.

Roštilj u lepinji

Za one koji žure. Brza hrana iz restorana !!! Besplatni prilozi: luk, krastavac, kupus, zelena salata, kečap, pavlaka, majonez

Predjelo

Predjelo !!! Da se nešto bocne, dok se čeka hrana !!! Predjelo je malo jelo pripremljeno od raznih životnih namirnica. Ono je uvod u ručak i u večeru. Predjelo je sastavni deo menija, kako po sastavu, tako i po konstrukciji. Svojim pikantnim ukusom otvara apetit, a ujedno olakšava gostu čekanje naručenog jela. Hladno predjelo je jelo, koje se zbog svog sastava i normativa lako i brzo priprema, te se čekanje gosta na hranu umanjuje i gost brzo dobija naručenu porciju svog predjela. Sama reč predjelo govori da je to prvo jelo koje se iznosi na sto. Svojim ukusom predjela treba u prvom redu da otvaraju apetit. Zato se mora paziti da ona budu pikantnog ukusa. Treba ih služiti u malim količinama, mada ponekad mogu biti snažnija i obilnija. Predjela su deo skoro svakog obeda. Služe se, kako u obične dane, tako i za vreme praznika. Uglavnom se dele na hladna i topla predjela. Hladna predjela obuhvatala bi otprilike tri veće grupe hladne zakuske, hladna predjela i posna predjela koja su skoro uvek hladna. U hladne zakuske mogli bismo da ubrajamo razne konzervisane ribe, kajmak, ajvar, aspik, ostrige. Zatim razne kobasičarske proizvode, kao što su šunka, parizer i kolenice. Hladna predjela bila bi sve vrste pripremanja: guščije džigerice, hladna jaja u svim oblicima, pihtije, sva predjela sa hladnim majonezom. Kao predjela možemo poslužiti maslinke, kiseo kupus sa uljem i paprikom, razne salate, marinat, ribu.

Supa / Čorba

Nešto na kašiku, uvek dobro dođe !!! Spremili smo za vas starinske recepte naših baka, koje su pravile bogate supe i čorbe. U današnje vreme sve je manje vremena za spremanje jela i uživanje u njima. Supa je veoma često zapostavljena, a mi se trudimo da održavamo tradicionalnu srpsku kuhinju, pa vam u okviru svoje ponude nudimo domaće supe, čorbe i potaže. Idealne su na nedeljnom porodičnom ručku, ili kao uvod u dobru hranu.

Komplet ručak

Ručak, da uživaju sva čula !!! Kod nas možete dobiti kompletan obrok vrhunskog kvaliteta, sa čorbom, glavnim jelom, salatom i dezertom, po izuzetno povoljnoj ceni.

Pečenje

Od svih jela sa mesom i svih vrsta mesa, Srbi nekako najviše vole prase na ražnju. Ovaj poseban specijalitet postao je simbol svih, manjih i većih slavlja u Srbiji, okupljanja pod vedrim nebom i tradicionalnih slava. Koliko je prase na ražnju ukusno, govori i činjenica da većina gostiju iz inostranstva u kafanama i restoranima Srbije prvo naručuje upravo praseće pečenje. Prase se na ovim prostorima na ražnju okretalo od davnina. Jede se u svako doba godine, iako je zbog jačine preporučljivije u zimskom periodu. Prase pečeno kod nas, u restoranu, ima poseban ukus.

Jela po porudžbini

Poručite šniclu ili stek. Nećete pogrešiti !!! Karadjordjeva, Bečka, Pariska, Natur. Zvuči poznato? Naravno, šnicle po vašem ukusu. Preporuka: Njeguški stek, stek "Klopka", Leskovačka mućkalica, teleći medaljoni sa pečurkama.

Roštilj

Danas svi spremaju roštilj, ali naš je poseban !!! Posebno smo ponosni na bogatu ponudu specijaliteta sa roštilja restorana. Preporuka: specijalitet kuće "Klopka", rebarca na kajmaku, bela vešalica, ćevapi, ražnjići.

Pileći specijaliteti

Piletina je često odličan izbor !!! Naučno je dokazano da pileće meso sadrži biološko visoko vredne belenčevine, vitamine B grupe i zdrave, organizmu nužno potrebne masne kiseline. Piletina ima nisku kalorijsku vrednost. Preporuka: piletina u susamu, piletina sa četiri vrste sira, pileći rolovani ražnjić.

Ćureći specijaliteti

Ćuretina, kao najzdraviji izbor mesa !!! O ćurećim specijalitetima ne bi trebalo previše govoriti, osim da probate. Preporuka: hrskava ćuretina u susamu, a ukoliko ste ljubitelj sira, ne propustite ćuretinu sa četiri vrste sira, ili u gorgonzola sosu.

Špageti

Italijanska kuhinja u svom najboljem obliku !!! Špageti su tradicionalno jelo inostrane kuhinje, koje možete probati kod nas. U ponudi se nalazi nekoliko vrsta, a izdvajamo Carbonara i Bolognese.

Riba

Riba ribi grize rep !!! Lignje na žaru, pohovane ili punjene. Kod nas je sve dostupno, brzo i lako. Volite pastrmku? Naše je samo da pitamo da li želite na žaru ili dimljenu.

Hleb

Ništa bez vrućeg hleba !!! Hleb je čovekova telesna i duhovna hrana, simbol ishrane, života. Kod nas možete probati domaću lepinju, integralni hleb, ljuti hleb, domaću pogaču, ali i proju i tortilju. Od internacionalne kuhinje i grčki hleb.

Salata

Salata !!! Vrhunsku hranu prate vrhunske salate !!! Veliki izbor salata od srpskih do inostranih. Pored standardnih salata imamo i sezonske (ajvar, kiseli kupus, zimska salata). Paradajz salata sa sirom, ljuta, sveža ili pečena paprika, rotkvice, beli luk, zelena salata, feferone. Ovo je samo deo naše ponude, a sve salate nalaze se u ponudi ispod. Ukoliko ste ljubitelj salata, obavezno probajte i obrok salatu.

Prilozi

Da se plemenita hrana dodatno oplemeni !!! Jela ne bi bila savršena bez priloga, pa u tom cilju nudimo nekoliko raznih vrsta priloga. Sos kao dodatak daje savršen ukus jelu. Preporuka zavisi od jela, a ukoliko ste ljubitelj sosova preporučujemo gorgonzola sos, sos od dimljenog sira ili pečuraka.

Poslastice

Posle dobrog jela, vreme je za slatkiš !!! Za ljubitelje poslastica nudimo voćni kup ili salatu, a ako biste ipak nešto konkrentije, tu je orasnica, tulumba ili baklava. Preporuka: palačinke sa domaćim džemom, kolač, sladoled.

Bezalkoholna pića

Topli napici

Alkoholna pića

Piva

Belo vino

Rose vino

Crveno vino

*Restoran Klopka zadržava pravo izmene cena i jelovnika, bez prethodne najave.